UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Kyoto / Asya’nın doğusunda yay görünümlü takımadalar ülkesi Japonya / Binlerce yıllık gelenekleri, yüksek teknolojisi ve gündelik hayatına yansıyan tam bir karşıtlıklar diyarı / Baş döndürecek kadar hızlı kurşun tren “Şinkansen” ile yolculuk / Japonların yokluktan yarattığı mutfak sanatı ve içecek kültürü / Çay sanatı seremonisi, origami, ahşap oyma sanatı, Japon heykeltıraşlığı / Sayısız Şinto ve Budist tapınağıyla, Vabi-Sabi felsefesinin yeşerdiği Zen Bahçeleri…
Hizmetler
Fiyata Dahil Olanlar
• 9 gece yerel 4 ve 5 yıldızlı otellerde oda - kahvaltı dahil konaklama, • 5 akşam yemeği, • Özel salonda FEST Travel misafirleri için hazırlanan geleneksel “Maiko & Geiko” gösterisi, • 7 öğle yemeği, • Tüm transferler, • Hızlı tren ve kurşunlu tren biletleri, • Özel otobüs ile ulaşım, • Tüm müze, ulusal park ve ören yeri giriş ücretleri, • Yerel rehberlik hizmeti ve FEST Travel uzman rehberlik hizmeti, • Tüm bahşişler (gezi rehberine ve gezi şoförüne bahşiş toplanmıyor.), • Yurtdışı çıkış harcı (₺ 1250), • Yurtdışı Seyahat Sağlık Sigortası, • Karbon Ayak İzi (KAİ) Ormanı Projesi’ne sizin için yapılacak bağış, • KDV.
Fiyata Dahil Olmayanlar
• Türk Hava Yolları’yla İstanbul - Tokyo - İstanbul uçak bileti, • 4 akşam ve 2 öğle yemeği, • Dahil olan öğle ve akşam yemekleri esnasında alınan içecekler, • İptal ve sağlık teminatlı Yurtdışı Seyahat Sağlık Sigortası (70 yaşa kadar 10.000 JPY, 70 yaş ve üstü 20.000 JPY) • Kişisel harcamalar.
Konaklama Bilgileri
Konaklama: • Japonya’da TEK KİŞİLİK odalar genellikle çok küçük olmaktadır ve bölgenin geleneklerine göre konaklama yapılmaktadır. • İki kişilik odada kalmak isteyip “iki kişilik odada kişi başı” ücreti üzerinden rezervasyonu yapılan misafirlerimizin yanına geziye 60 gün kala bir oda arkadaşı bulunamadığı takdirde bu misafirlerimizin “tek kişilik oda” ücretinin farkını ödemek ya da geziyi iptal etmek zorunda kalacaklarını bildiririz. Ücret ayrıntıları için lütfen “Ödeme Seçenekleri” tablomuzu inceleyiniz. • Japonya’nın kültür değerlerince çiftlerin konaklamasında tek büyük yatak kullanılmamaktadır. Eşler evlerinde veya otellerde iki ayrı yataklı odalarda konaklamaktadır. Bu nedenle otellerde çift kişilik odalarda iki ayrı yatak bulunmaktadır. • Her otelde üç kişilik (triple) oda konaklaması söz konusu değildir. Bu seçeneği sunan otellerdeyse genelde standart iki kişilik (double/twin) odalar, bir yatak eklenerek üç kişilik odaya dönüştürülmektedir. Üç kişilik odada konaklamalarda üçüncü yatak standart olmayıp açılır-kapanır portatif yatak ya da çekyat şeklinde olabilmektedir. Bu konaklama tipini tercih eden misafirlerimizin satış bölümümüzle görüşmelerini rica ederiz.
Gezi Programı
1. Gün - 17 Kasım Salı: İSTANBUL
Saat 22.30’da İstanbul Havalimanı Gidiş Terminali Türk Hava Yolları kontuarı önünde buluşma.
2. Gün - 18 Kasım Çarşamba: İSTANBUL - TOKYO
FEST Travel tarafından önerilen uçuş detaylarına göre saat 02.30’da Türk Hava Yolları’nın TK 198 sefer sayılı uçuşuyla Tokyo’ya hareket. Uçakta geceleme. Yerel saatle 19.45’te Tokyo Haneda Havalimanı’na varış. Havalimanında karşılanma ve havalimanı oteline transfer. Otelde konaklama.
3. Gün - 19 Kasım Perşembe: TOKYO - MATSUMOTO
Sabah Shinyuku Tren İstasyonu’na transfer. Ekspres trenle Matsumoto’ya gidiş. Yerel bir lokantada öğle yemeği. Öğleden sonra eski kent merkezi ve Matsumoto Kale gezileri. Yerel bir lokantada akşam yemeği. Otelde konaklama.
4. Gün - 20 Kasım Cuma: MATSUMOTO - NAGANO - KANAZAWA
Nagano’ya gidiş. Hokusai-kan Müzesi, eski kent merkezi ve Tenkoji Tapınağı gezileri. Yerel bir lokantada öğle yemeği. Tren istasyonuna transfer. Şinkansen hızlı treniyle Kanazawa’ya gidiş. Yerel bir lokantada akşam yemeği. Otelde konaklama.
5. Gün - 21 Kasım Cumartesi: KANAZAWA – SHİRAKAWA-GO – TAKAYAMA – KANAZAWA
Sabah Shirakawa-go Köyü’ne gidiş ve köy gezisi. Takayama’ya hareket. Eski şehir sokaklarında yürüyüşlü gezi. Yerel bir lokantada öğle yemeği. Takayama Matsuri Yatai Kaikan Müzesinin gezilmesi sonrasında Kanazawa’ya dönüş. Yerel bir lokantada akşam yemeği. Otelde konaklama.
6. Gün - 22 Kasım Pazar: KANAZAWA
Kanazawa şehir gezisi: Japonya'nın en büyük geleneksel tarzdaki peyzaj bahçelerinden biri olan Kenrokuen Bahçesi, tarihi Nomura Samurai Evi ve Bahçesi, Edo döneminden (1603-1868) kalma geleneksel ahşap binaları, dar taş döşeli sokakları ve samuray kültürünü yansıtan atmosferiyle ünlü Hihashi Chaya Semti. Yerel bir lokantada öğle yemeği. Otelde konaklama.
7. Gün - 23 Kasım Pazartesi: KANAZAWA - KYOTO
Sabah Hikone’ye gidiş. Japonya’nın orijinal 12 kalesinden biri Hikone Kalesi ve Dünyaca ünlü mimar I. M. Pei tarafından tasarlan ve antik çağlardan kalma ve Asya, Orta Doğu, Avrupa sanatına ait 2.000’den fazla esere ev sahipliği yapan Miho Müze gezileri. Yerel bir lokantada öğle ve akşam yemeği. Otelde konaklama.
8. Gün - 24 Kasım Salı: KYOTO
Kyoto şehir gezisi: Altın kaplama dış cephesiyle ünlü olan Zen Budist tapınağı Kinkakuji (Altın Tapınak), Kyoto El Sanatları Merkezi ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Edo döneminde Şogunların resmi konutu olarak kullanılmış olan Nijo Kalesi. Yerel bir lokantada öğle yemeği. Japonya’nın en önemli Zen bahçelerinden bir tanesi olan Nanzenji Zen Bahçesi ve Kyoto’nun en güzel yiyecek pazarı olan Nişiki Pazarı gezisi. Geleneksel Japon dansları ve müziği eşliğinde akşam yemeği. Otelde konaklama.
9. Gün - 25 Kasım Çarşamba: KYOTO - TOKYO
Sabah Kyoto’nun en büyük torii kapılarından biriyle dikkat çeken Heian Tapınağı ve Kyoto’nun 1001 Kannon Heykeliyle Ünlü Tapınağı Sanjūsangen-dō Budist Tapınağı ziyaretleri. Yerel bir lokantada öğle yemeği. Şinkansen hızlı treniyle Tokyo’ya gidiş. Yerel bir lokantada akşam yemeği. Otelde konaklama.
10. Gün - 26 Kasım Perşembe: TOKYO
Tokyo şehir gezisi: Japonya İmparatoru’nun resmi konutu olan İmparatorluk Sarayı Bahçesinin görülmesi Japonya'daki ilk ve en önemli sanat müzelerinden biri olan Ulusal Müze ve Tokyo’nun en eski tapınağı olan Asakusa Tapınağı. Otelde konaklama.
11. Gün - 27 Kasım Cuma: TOKYO - İSTANBUL
İmparator Meiji ile İmparatoriçe Shōken'ın ruhlarına adanmış “Meiji Jingu Tapınağı”, Omotesando, Aoyama ve Ginza bölgesi gezileri. Tokyo Haneda Havalimanına transfer. FEST Travel tarafından önerilen uçuş detaylarına göre saat 22.05’te Türk Hava Yolları’nın TK 199 sefer sayılı uçuşuyla İstanbul’a hareket. Uçakta geceleme.
12. Gün - 28 Kasım Cumartesi: İSTANBUL
Yerel saatle 05.40’ta İstanbul’a varış.
Notlar
Önemli Notlar: • Bazı yapılar dışarıdan görülecektir. • Dış nedenlerden dolayı FEST Travel her zaman programı değiştirme hakkına sahiptir. • Gezi programı kapsamında gidilecek olan ülkeler, turizm faaliyetleri açısından yeni kurallar belirlemiştir ve sürekli olarak güncellenmektedir. Bu kurallara uyulması zorunludur. Uyulmaması durumunda maddi para cezası veya bir servisten faydalanamama gibi sonuçlar olabilir. Böyle bir durumda FEST Travel herhangi bir sorumluluk kabul etmemektedir.
Havalimanı Transferi: • Gezimizde havalimanına gidişte toplu, havalimanından dönüşte özel transfer hizmeti sunulmaktadır. • Toplu ve özel transfer saatleriyle diğer ayrıntılar size geziden önce satış sorumlusu tarafından bildirilecektir.
Vize: Japonya, Yeşil Pasaport ve Umuma Mahsus Pasaport sahibi TC vatandaşlarından vize talep etmemektedir. Pasaportta gezinin bitiş tarihi itibariyle 6 ay geçerlilik aramaktadır.
Sigorta: • Gezi bedeline, Acentenin iflasına karşı tüketiciyi koruyan “Zorunlu Paket Tur Sigortası” ve Yurtdışı Seyahat Sigortası dahildir. • Yurtdışı Seyahat Sağlık Sigortası seyahatin başlangıç ve bitiş tarihleri arasında geçerli olup gezi esnasında olabilecek yaralanma ve hastalık durumlarında tüm dünyada 30.000 Euro’ya kadar sağlık ve tedavi giderlerini sigorta poliçesindeki genel istisnalar haricinde karşılamaktadır. • Sigortanın geçerliliği açısından önemli olan rezervasyon/ödeme ile birlikte/en kısa sürede sertifika düzenlenmiş olmasıdır. • Covid-19 teminatı seyahat sırasında Covid-19 teşhisi konulması halinde tıbbi tedavi masraflarını poliçe teminat limitleri dâhilinde güvence altına almaktadır. • İptal teminatlı seyahat sağlık sigortası sigorta fiyata dâhil değildir. Ekstra fark ile iptal teminatlı sigorta yaptırmak isteyen gezginlerimiz taleplerini, ödemelerini takip eden 24 saat içerisinde, pasaport görüntüsüyle birlikte satış ofisimize bildirmeleri gerekir. Bu süre zarfından sonra iptal teminatlı sigorta yapılamamaktadır. Ekstra fark tutarları katılımcının yaşı, gezinin süresi ve tutarına göre değişiklik göstermektedir. Yaptıracağınız bu sigorta herhangi bir salgın kaynaklı olayı kapsamayacaktır. Konu ile ilgili satış ofisimizden yardım alabilirsiniz.